Італія представить новий європейський план з контролю над міграцією

Понеділок, 15 липня 2019, 09:29

У понеділок Італія представить партнерам з Європейського Союзу нову пропозицію щодо боротьби з потоками мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

"Нам потрібен структурований, стабільний механізм", - сказав міністр закордонних справ Енцо Моаверо Міланезі. "Мігранти прагнуть потрапити до Європи, а не до Італії, Мальти або Греції".

Сотні нелегальних мігрантів штурмували паризький Пантеон

Моаверо заявив, що він виступає за нові європейські військово-морські зусилля, спрямовані на контроль міграції, але не хоче, щоб всіх врятованих на морі доставляли до Італії. Він також додав, що ЄС повинен організувати прямі рейси до Європи з країн походження мігрантів, які мають право на отримання притулку.

Італійський ультраправий віцепрем'єр Маттео Сальвіні неодноразово критикував Європейський Союз за те, що той не знайшов способу контролювати потоки мігрантів, що заповнюють Італію з Північної Африки. Більше половини всіх іммігрантів, що в'їхали до Європи за останні три роки, прибули до Італії.

Сальвіні, який також виконує функції міністра внутрішніх справ, намагався перекрити кораблям з іммігрантами доступ до італійських портів.

З початку 2019 року до  Італії прибуло близько 3 тисяч мігрантів. Понад дві третини з них підібрали у морі відносно близько до суші італійський військово-морським флот і берегова охорона.

Уряд Італії планує виділити більше ресурсів на боротьбу з мігрантами, що прибувають до країни на човнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.