Італія: фігурант справи про гроші РФ для партії влади відмовився свідчити

Вівторок, 16 липня 2019, 09:25

Президент асоціації Ломбардія-Росія, помічник віцепрем'єра Італії Джанлука Савойні, підозрюваний в корупції у справі про ймовірне фінансування Росією партії влади "Ліга", відмовився відповідати на питання слідства.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише ANSA з посиланням на джерела в прокуратурі Мілана.

Прокурори Мілана у понеділок вдень викликали на допит члена "Ліги", який зустрівся разом з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування для партії у близько $65 мільйонів.

Савойні прийшов до прокуратури, але скористався правом не відповідати на запитання, відмовившись свідчити.

Минулого тижня американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Віцепрем'єр, голова МВС і лідер "Ліги" Маттео Сальвіні заперечив, що його партія отримала будь-які гроші з Москви. Водночас заступник прем'єр-міністра і лідер руху "5 зірок" Луїджі ді Майо зажадав створити парламентський слідчий комітет, щоб вивчити питання фінансування "всіх партій". Але Сальвіні запитав, чи відтепер всі приватні "вечері повинні обговорюватися в парламенті".

Алессандро ді Баттіста, колишній №2 урядового партнера "Ліги", руху "5 зірок", сказав, що Сальвіні бреше, а його захист - "смішний".

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте запевняє, що його уряду не загрожує розпад внаслідок скандалу. Він вважає, що Сальвіні повинен доповісти парламенту про справу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.