Віцепрем’єр Італії обговорить у парламенті звинувачення в отриманні грошей із РФ

фото
Середа, 17 липня 2019, 09:20

Віцепрем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні заявив, що готовий обговорити в парламенті звинувачення в тому, що його ультраправа партія "Ліга" домовлялася про незаконне фінансування з Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFE/RL.

Сальвіні відмовився доповідати парламенту конкретно про цю справу, але сказав, що готовий говорити про це під час своєї чергової години запитань до уряду. 

Прокурори Мілана у понеділок вдень викликали на допит члена "Ліги", помічника Сальвіні Джанлуку Савойні, який торік зустрівся разом з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування для партії у близько $65 мільйонів.

Приводом для цього стало те, що минулого тижня американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Водночас інший заступник прем'єр-міністра і лідер руху "5 зірок" Луїджі ді Майо зажадав створити парламентський слідчий комітет, щоб вивчити питання фінансування "всіх партій". 

Як пише ANSA, 16 липня депутати від Демократичної партії у парламентській залі тримали плакати з фотографіями Сальвіні й Савойні з росіянами.

Сальвіні заявив, він має намір відповісти на запитання парламентарів з приводу цієї справи. Дата його виступу наразі невідома. Сальвіні назвав справу "розмовою ні про що", додавши, що "немає нічого, до чого я можу бути причетним".

Сальвіні заперечив, що його партія отримала будь-які гроші з Москви, а Савойні напередодні прийшов до прокуратури, але скористався правом не відповідати на запитання, відмовившись свідчити.

 

Прем'єр Італії Джузеппе Конте запевняє, що його уряду не загрожує розпад внаслідок скандалу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.