У Берліні кожні чотири хвилини штрафують порушників на електроскутерах

Четвер, 18 липня 2019, 18:43

У Німеччині масово штрафують за порушення правил користувачів електричних скутерів, яким місяць тому дозволили їздити по дорогах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Міністр транспорту Андреас Шоєр заявив, що поліція і місцева влада повинні штрафувати п'яних на скутерах і тих, хто їздить на них тротуарами чи пішохідними зонами.

У Лісабоні почали штрафувати за недбало залишені електроскутери

З 15 червня близько 10 000 скутерів доступні в оренду у всіх містах Німеччини, включаючи Берлін, Гамбург, Мюнхен і Кельн.

У Берліні, де скутери популярні серед туристів, семеро людей отримали травми за останні тижні. Глава центрального берлінського району Мітте Стефан фон Дассель сказав, що скутери наповнюють місто, і що в ході недавніх перевірок водіям скутерів кожні чотири хвилини виписувався штраф.

Для катання на скутерах не потрібні шолом або водійські права. Користувачеві має бути не менше 14 років, і необхідно триматися велосипедних доріжок, хоча можна використовувати дороги там, де немає доріжок. Максимально допустима швидкість складає 20 км/год.

Париж погрожує заборонити оренду електроскутерів

Шоєр направив до Асоціації міст Німеччини листа із закликом використовувати штрафи, доступні для покарання порушників правил, зокрема тих, хто їздить під впливом алкоголю, за що накладається штраф у розмірі 500 євро.

У Мюнхені, де в оренду здаються 4000 скутерів, поліція зловила 98 п'яних за перші чотири тижні. Один з них врізався в поліцейську машину і був затриманий при спробі втекти на скутері.

Поліція Берліна заявила, що під час чотиригодинної перевірки у вівторок було скоєно 60 порушень правил дорожнього руху за участю скутерів.

"На наш погляд, запуск електроскутерів в Німеччині проходить не дуже добре", - сказала Юлія Фоманн з Німецької ради з безпеки дорожнього руху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.