Зеленський і Фріланд обговорили консолідацію коаліції з протидії РФ

Вівторок, 2 липня 2019, 15:44

У рамках візиту до Канади президент України Володимир Зеленський 2 липня у Торонто зустрівся з міністром закордонних справ цієї країни Христею Фріланд.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Президент подякував Канаді за послідовну всебічну підтримку України на двосторонньому рівні й у рамках багатосторонніх форматів співпраці, зокрема "Великої сімки" та ООН", - йдеться у повідомленні.

 

Зеленський і Фріланд наголосили на важливості консолідації міжнародної коаліції для протидії російській агресії.

Президент України також висловив вдячність міністру закордонних справ Канади за організацію представницької міжнародної Конференції з питань реформ в Україні, яка розпочалася сьогодні в Торонто.

У Трюдо розказали, про що він говоритиме з Зеленським

Крім того, Зеленський "підтвердив, що курс України на повноправне членство в ЄС і НАТО залишається незмінним, і висловив сподівання на подальшу активну взаємодію з Канадою у питаннях євроатлантичної інтеграції нашої країни".

Як повідомлялося, президент Зеленський 1-3 липня відвідує з візитом Канаду, де візьме участь у міжнародній Конференції з підтримки реформ в Україні.

Також у нього заплановані зустрічі з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо, членами канадського парламенту, представниками ділових кіл і українською діаспорою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.