Бельгійського прем'єра погодили на посаду президента Європейської ради

Вівторок, 2 липня 2019, 20:10

Голови держав та урядів Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС погодили кандидатуру бельгійського прем'єра Шарля Мішеля на посаду президента Європейської ради.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", завершення засідання підтвердив президент Європейської ради Дональд Туск.

На відміну від інших рішень Європейської ради, Мішель не потребуватиме затвердження у Європарламенті.

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Бельгії Шарль Мішель у січні 2018 року здійснив візит до Росії, вперше з 2011 року. Попри це, перебуваючи у Москві, Мішель висловився на користь збереження санкцій проти РФ до виконання Мінських домовленостей.

 
Шарль Мішель
Перезавантаження влади в ЄС: хто претендує на найвищі посади в Брюсселі

Загалом Україна не входить до числа пріоритетів Бельгії і відповідно навряд чи варто очікувати на активне лобіювання інтересів Києва за Мішеля на посаді керівника Європейської ради.

Виконавчий орган ЄС очолить представниця Німеччини Урсула фон дер Ляєн. Виконувача обов'язків глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля висунули на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки, а директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард номінована на посаду президента Європейського центрального банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.