Майбутній глава дипломатії ЄС домовлявся з РФ про спільну протидію пропаганді

Середа, 3 липня 2019, 11:55

Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, якого лідери ЄС висунули на посаду глави зовнішньополітичного відомства блоку, торік  погодив з Росією створення робочої групи для боротьби з поширенням дезінформації.

Про це йдеться у статті "Європейської правди" "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну".

На зустрічі у листопаді минулого року глави МЗС РФ та Іспанії обговорювали, що дезінформація не повинна завдавати шкоди відносинам між країнами.

Стало відомо, хто очолить дипломатію ЄС замість Могеріні

"Це видається невдалим жартом, але є сумною правдою: тоді, на зустрічі в Мадриді, іспанський та російський міністри домовилися працювати разом для протидії пропаганді. Йшлося про створення спільної групи з питань кібербезпеки, що боролася б з інформацією, що псує відносини між двома державами. Сутність цієї роботи не була розкрита; невідомо також, чи була ця група створена фактично, чи лишилася тільки заявою", - йдеться у статті.

За даними джерел Associated Press, йшлося про дії російських ЗМІ, що просували ідеї підтримки каталонських сепаратистів, і Мадрид прагнув їхнього припинення.

Детальніше читайте у статті: "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.