Молдова: олігарх Плахотнюк склав депутатський мандат

Вівторок, 30 липня 2019, 11:41

Колишній лідер Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк, який залишив країну після зміни влади, у вівторок 30 липня склав депутатський мандат.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У нинішній ситуації, коли мандат депутата більше не вартий нічого, я не можу виконати свої зобов'язання перед виборцями у Ніспоренах, тими, хто зробив мій мандат найбільш представницьким у нинішньому парламенті за кількістю голосів. Було б несправедливо займати це місце доти, допоки я не зможу виконувати свій мандат, отриманий від них, через причини, що не залежать від мене", - написав Плахотнюк на своїй сторінці в Facebook.

Молдова: олігарх Плахотнюк покинув пост голови Демпартії

Плахотнюк зазначив, що не хоче працювати у жодній державній установі. Він стверджує: новий альянс ПСРМ - ACUM не тільки політизував правоохоронні органи та замінив професійних посадових осіб на вигідних для себе осіб, а й віддав всі важливі органи в руки Москви.

Плахотнюк переконує, що росіяни хочуть захопити ключові відомства для "встановлення проросійського режиму на довгі роки", а блок ACUM продовжує перебувати в полоні "колишньої політичної одержимості", тоді як за їхніми спинами незаконно встановлюють контроль над державою.

Нагадаємо, Плахотнюк покинув Молдову після недавньої зміни влади та нині перебуває за кордоном.

"Господар Молдови" Плахотнюк пояснив втечу з країни

У рамках розслідування справи про крадіжку мільярда на активи Плахотнюка наклали арешт.

Демократична партія, яку він очолював, повністю змінила керівництво.

Про події у Молдові можна почитати у статті "Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.