Віцепрезидент Єврокомісії: Тристоронні газові переговори відновляться у вересні

Четвер, 4 липня 2019, 13:37

Віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович повідомив про відновлення тристоронніх газових переговорів між Україною та РФ за посередництва ЄС у вересні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив під час виступу у Європейському парламенті в четвер 4 липня.

Зеленський про газові домовленості з РФ: ніхто не буде Україні викручувати руки

"Я особисто зроблю все можливе, щоб забезпечити продовження довгострокового транзиту газу через Україну протягом наступного довгострокового періоду. Я хотів би повідомити вам, що такі тристоронні переговори між Україною, Росією і Європейською комісією під моїм головуванням відновляться вже у вересні", - сказав він.

Міністр енергетики РФ Александр Новак заявляв, що тристоронні консультації щодо газу можуть пройти в другій половині вересня.

"Нафтогаз": газові переговори відновляться після розмови Зеленського з Путіним

Нагадаємо, на початку квітня у Єврокомісії заявили, що хочуть до літніх канікул у серпні провести тристоронні переговори з РФ і Україною щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Угода про транзит між Росією та Україною закінчиться наприкінці цього року, і ще не було підписано жодного нового контракту.

У січні Єврокомісія висунула пропозицію НАК "Нафтогаз України" та російському "Газпрому" щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.