Наступник Могеріні не співпрацював з РФ щодо фейків, а боровся із нею - дипломати

Четвер, 4 липня 2019, 20:15

Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, якого висунули на посаду глави зовнішньополітичного відомства ЄС, торік не домовлявся про спільну з РФ боротьбу проти пропаганди, а вимагав доказів непричетності державних структур РФ до дезінформації.

Про це "Європейській правді" повідомили в посольстві України в Іспанії.

"Іспансько-російська робоча група для боротьби з поширенням дезінформації не створювалася. Зміст діалогу з цього питання між міністрами закордонних справ Іспанії та РФ під час візиту останнього до Мадрида у листопаді 2018 р. полягав у тому, що іспанська сторона висловила вимогу до російської сторони надати докази непричетності державних структур РФ до дезінформації, яка поширювалася з російської території напередодні незаконного референдуму щодо незалежності Каталонії у 2017 році", - заявили дипломати.

Путін відповів на "недружню" заяву глави МЗС Іспанії

Нагадаємо, у статті "Європейської правди" "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну" йдеться про те, що іспанський та російський міністри торік нібито домовилися працювати разом для протидії пропаганді і обговорювали створення спільної групи з питань кібербезпеки, що боролася б з інформацією, яка псує відносини між двома державами. Водночас вказувалося, що з тих пір було невідомо, чи цю групу створили фактично.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.