На саміт Україна-ЄС до Києва приїдуть Туск і Юнкер

П'ятниця, 5 липня 2019, 10:42

Президенти Європейської ради Дональд Туск і Європейської комісії Жан-Клод Юнкер представлятимуть Євросоюз на саміті Україна-ЄС 8 липня у Києві. Україна буде представлена президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в порядку денному саміту на сайті Європейської ради.

"На саміті ЄС підтвердить свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та виконання Мінських угод. На останній Європейській раді лідери ЄС знову вирішили продовжити економічні санкції ЄС проти Росії через відсутність прогресу", - йдеться у повідомленні.

На порядку денному саміту - ситуація в Азовському морі та додаткові заходи підтримки регіону. Лідери також засудять заходи Росії щодо надання російського громадянства українцям, які проживають у непідконтрольних уряду районах.

Крім того, лідери ЄС та України обміняються думками щодо майбутніх пріоритетів відносин. Вони розглянуть наступні кроки у виконанні угоди про асоціацію.

"Лідери розглядатимуть прогрес у програмі українських реформ, особливо у боротьбі з корупцією, та підтримку ЄС у цьому процесі. На порядку денному також реформи в енергетичному секторі, в адміністрації та повазі верховенства права. Лідери обговорять двосторонню торгівлю та впровадження глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA)", - повідомили у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.