Більшість німців проти фон дер Ляєн на посаді президента Єврокомісії - опитування

П'ятниця, 5 липня 2019, 11:09

Лише третина жителів Німеччини вважають, що їхній міністр оборони Урсула фон дер Ляєн є хорошим вибором на посаду президента Європейської комісії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування телеканалу ARD.

33% респондентів вважають, що фон дер Ляєн гідний кандидат для топ-посади в ЄС, 56% висловилися проти її призначення.

 

Опитування регулярно розглядає широкий спектр політичних та соціальних питань. За останніми результатами, 54% німців були дуже задоволені або дещо задоволені діяльністю канцлера Ангели Меркель. Однак лише 29% задоволені діяльністю її уряду.

"Зелені" зуміли залишитися найпопулярнішою політичною партією Німеччини, отримавши 26% підтримки. На один відсоток менше має блок Меркель ХДС/ХСС, третє місце ділять соціал-демократи і ультраправа "Альтернатива для Німеччини" - по 13%.

Туск закликав Європарламент підтримати кандидатку у президенти Єврокомісії

Нагадаємо, кандидатка у президенти Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу заручилася підтримкою членів Європарламенту від Європейської народної партії, зустрівшись з фракцією на закритому засіданні в Страсбурзі.

Як відомо, лідери ЄС після тривалих та напружених переговорів нарешті запропонували міністру оборони Німеччини Урсулі фон дер Ляєн очолити нову Єврокомісію. Тепер її кандидатуру повинна схвалити більшість у Європарламенті.

Читайте також: "Хто керуватиме Євросоюзом наступні 5 років та що вони думають про Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.