Грузія: опозиція заступилася за канал, де облаяли Путіна, і засудила заяви влади

Понеділок, 8 липня 2019, 09:15

Реакція грузинської влади на лайку в ефірі каналу "Руставі-2", спрямовану на адресу російського президента Владіміра Путіна, загрожує інтересам країни.

Про це заявив член партії "Європейська Грузія" Сергі Капанадзе, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rustavi2.ge

Телекомпанія "Руставі-2" вночі в понеділок тимчасово призупиняла мовлення через акцію протесту, що зібралася перед її офісом у зв'язку із нецензурним випадом ведучого Георгія Габунія на адресу Путіна в ефірі.

Перед припиненням ефіру гендиректор телекомпанії Ніка Гварамія засудив поведінку журналіста і пообіцяв покарання, але висловив думку, що протести під каналом - "це не спонтанна акція, а акція, організована владою".

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила нецензурне звернення ведучого. МЗС Грузії назвало висловлювання провокацією, "спрямованою на поглиблення і без того складної ситуації в грузино-російських відносинах".

Фатальні помилки влади та Росії: які наслідки матимуть протести у Грузії

За словами Капанадзе, уряд використовує інцидент для своїх цілей, і заяви представників керівної партії "Грузинська мрія" були спробою обмежити свободу слова.

"Країні загрожує реакція, яку ми побачили від уряду", - зазначив він.

"Здається, уряд використовував свої огидні групи, свою фабрику тролів та весь політичний капітал щоб атакувати "Руставі-2" і намагатися закрити канал", - сказав Капанадзе, водночас засудивши поведінку ведучого Георгія Габунія.

За словами Олександра Барамідзе, члена "Вільних демократів", представники влади Грузії підтвердили капітуляційне ставлення до Росії своїми заявами.

"Звичайно, я не позитивно оцінюю заяви Георгія Габунія, але, з іншого боку, реакція, яку дали грузинські чиновники, на кожному рівні влади, дійсно ошелешила. Це капітуляційне ставлення до Росії", - сказав Барамідзе.

Експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі заявляє, що "епатаж і істеричність тільки зашкодить нашій справі". 

"У боротьбі з російським імперіалізмом і окупацією, наші медіа не повинні перетворюватися в істеричні російські ЗМІ! На нашому боці правда і передавати правду потрібно в цівілзованной формі!" - зазначив він.

Вранці 8 липня канал відновив ефірне мовлення.

Нагадаємо, у Грузії сталося падіння курсу ларі через шок для економіки, спричинений указом Путіна про заборону російським авіакомпаніям літати до Грузії, яка набуває чинності з 8 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.