Міністри ЄС затвердили кандидатуру Лагард на посаду голови ЄЦБ

Вівторок, 9 липня 2019, 13:09

Рада з економічних і фінансових питань, до якої входять міністри економіки і фінансів усіх держав-членів ЄС, офіційно рекомендувала призначили Крістін Лагард на посаду голову Європейського центрального банку.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідне рішення було прийняте на засіданні у вівторок.

"Ecofin щойно затвердив офіційну рекомендацію висунути Крістін Лагард кандидатом на посаду президента ЄЦБ", - йдеться у повідомленні Ради ЄС у Twitter.

Тепер відбудуться консультації щодо призначення Лагард між керівною радою ЄЦБ та Європарламентом. Остаточне призначення Європейською Радою відбудеться у жовтні.

Голова ЄЦБ призначається на 8 років без права призначення на другий термін. Лагард нещодавно залишила посаду директора-розпорядниці Міжнародного валютного фонду, яку обіймала з 2011 року.

Кандидатуру Лагард просував президент Франції Еммануель Макрон. Таким чином, ЄЦБ вперше очолить жінка.

Нагадаємо, лідери ЄС узгодили кандидатів на ключові посади в ЄС після виснажливого триденного саміту у Брюсселі.

Окрім кандидатури Лагард на саміті також домовилися, що Єврокомісію очолить представниця Німеччини Урсула фон дер Ляєн, а бельгійського прем'єра Шарля Мішеля погодили на посаду президента Європейської ради.

Виконувача обов'язків глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля висунули на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.