Британські лейбористи підтримають членство у ЄС у разі другого Brexit-референдуму

Вівторок, 9 липня 2019, 13:49

Лідер британських лейбористів Джеремі Корбін заявив, що наступний прем'єр-міністр повинен винести на другий референдум нову угоду про Brexit або варіант "жорсткого" Brexit, й на такому рефередумі лейбористи будуть агітувати за збереження членства у ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Лідер лейбористів оголосив про цю позицію після зустрічі з найвищими членами своєї команди. Він зробив це під тиском критиків, які заявляли про відсутність ясності з боку Корбіна з цього питання.

Лідер британської опозиції виступив за другий референдум щодо Brexit

 "Хто б не став новим прем'єр-міністром, він повинен мати сміливість винести свою угоду або вихід без угоди на референдум", - заявив Корбін у листі до членів партії.

"За цих обставин я хочу прояснити, що лейбористи виступатимуть за те, щоб залишитися: ні вихід без угоди, ні угода торі не захищають економіку і робочі місця", - додав він.

Водночас заява Корбіна не пояснює, що лейбористи зроблять, якщо партія переможе на загальних виборах.

Як відомо, основний претендент на посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра Британії Борис Джонсон пообіцяв, що виведе країну з ЄС до 31 жовтня, заявивши, що від чергового відтермінування Brexit буде лише шкода.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.