Фінляндія посилить правила видачі шенгенської візи росіянам

Четвер, 1 серпня 2019, 10:31

Фінляндія з 1 вересня почне вимагати у росіян при подачі заяви на шенгенську візу всі необхідні супровідні документи відповідно до директив ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це у середу повідомило міністерство закордонних справ Фінляндії.

"З 1 вересня посольство Фінляндії в Москві, генеральне консульство в Санкт-Петербурзі та офіси в Петрозаводську і Мурманську будуть слідувати спільній візовій політиці ЄС у тому, що стосується супровідних документів для візових заяв", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Фінляндія і раніше за необхідності запитувала у росіян більш детальні документи при подачі заяви на візу.

"Однак починаючи з вересня 2019 року Фінляндія систематично запитуватиме ті ж підтверджувальні документи, що й інші країни Шенгенської зони", - додали у відомстві.

ЄС не має наміру ставити візи у російські паспорти кримчан, видані після анексії

Раніше шенгенську візу росіянам найчастіше оформляли без супровідних документів.

Що стосується змін для російських туристів, то їм необхідно буде надавати детальний опис плану поїздки та підтвердження наявності фінансових коштів — виписку з банківського рахунку за останні три місяці, довідку з місця роботи із зазначенням зарплати або свідоцтво про володіння власністю в РФ.

Громадяни, які мають власність на території Шенгенської зони, повинні будуть, як і туристи, надавати документи про наявність коштів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.