Президент Литви: немає морального права на приємні слівця Путіну

Вівторок, 13 серпня 2019, 17:55

Новий президент Литви Гітанас Науседа, який вступив на посаду місяць тому, вважає наразі вкрай маловірогідним контакт з президентом Росії Владіміром Путіним.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів у інтерв’ю литовському телебаченню LRT.

Новий президент Литви Гітанас Науседа склав присягу

"Про що нам зараз говорити з паном президентом Росії Владіміром Путіним? Поки у нас така ситуація в Україні, поки у нас триває ескалація напруженості в усьому регіоні, у мене просто немає підстав вимовляти дипломатичні, приємні слівця, а головне - у мене немає на це морального права", - сказав Науседа.

За його словами, навіть Євросоюз розколотий через ставлення до Росії. Втім, Литва, яка має кордон з РФ, усвідомлює реальну небезпеку і ризики.

"Сьогодні немає місця ні для жартів, ні для обміну дипломатичними слівцями", - сказав Науседа напередодні візиту до Німеччини, де він зустрінеться з канцлеркою Ангелою Меркель. Росія стане важливою темою переговорів лідерів.

Президент Литви у телефонній розмові привітав Зеленського з перемогою на виборах в Раду

За словами президента Литви, він неодноразово говорив, що не слід провокувати конфлікти та кидатися грізними словами або термінами один в одного.

"Ми спілкуємося як лідери цивілізованих держав, та передусім, щоб говорити про щось конкретно, потрібно мати об'єкт розмови", - додав Науседа.

Як зазначає LRT, одразу після обрання президентом Науседа виступив із заявою про те, що вважає Росію агресором через анексію Криму та її дії на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.