Трамп подумує купити у Данії Гренландію – ЗМІ

П'ятниця, 16 серпня 2019, 08:44

Президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням обізнані джерела, передає "Європейська правда.

"Ідея купівлі Сполученими Штатами Гренландії захопила уяву колишнього девелопера нерухомості - пан Трамп з різним ступенем серйозності неодноразово висловлював інтерес до купівлі покритої льодом автономної датської території між Північною Атлантикою і Північним Льодовитим океаном", - зазначає видання.

Повідомляється, що на зустрічах, на обідах і в коротких розмовах Трамп питав радників, чи можуть США придбати Гренландію, з цікавістю слухав обговорення багатих ресурсів острова і його геополітичного значення, і, за словами двох людей, попросив свого радника в Білому домі вивчити цю ідею.

Як наголошується, деякі радники Трампа назвали його план економічно доцільним, інші вважають, що це всього лише "швидкоплинне захоплення" глави держави.

Данія перекидає пожежників до Гренландії: лісові пожежі все ближче до людей

Також неясно, як США підуть на придбання Гренландії, навіть якщо зусилля будуть серйозними.

Гренландія з населенням близько 56 тисяч осіб є автономною частиною Королівства Данія, і хоча її уряд приймає рішення по більшості внутрішніх питань, зовнішня політика і політика безпеки здійснюються Копенгагеном. Трамп планує здійснити свій перший візит до Данії на початку наступного місяця, за даними джерел, візит не пов'язаний з ідеєю купівлі Гренландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.