ЄС проти безумовного повернення РФ до G8 - джерело

Четвер, 22 серпня 2019, 13:32

Європейський Союз виступає проти будь-якого безумовного запрошення Росії приєднатися до переговорів світових лідерів G7.

Про це заявив високопоставлений чиновник ЄС, коментуючи ідею, висловлену президентом США Дональдом Трампом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Зеленський озвучив умови повернення РФ у G8

Семеро лідерів промислово розвинених країн світу повинні зустрітися у французькому місті Біарріц цими вихідними. Росію вигнали з групи, яка раніше називалась G8, в 2014 році після анексії українського Криму і підтримки сепаратистів на Донбасі.

Посадовець ЄС, спілкуючись на умовах анонімності напередодні саміту G7, заявив, що причини виключення Москви з групи "залишаються в силі".

Він зазначив, що будь-яка безумовна пропозиція про повернення РФ буде "контрпродуктивною" і вважатиметься "ознакою слабкості".

Посольство України в США просить лідерів G7 про тиск на РФ

У вівторок президент США заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою, якби була висловлена така пропозиція.

Німеччина, Франція і Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8

Читайте також: "Сімка", що не стане "вісімкою": чому ідея повернути Росію до G7 є загрозою, але не катастрофою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.