Зеленський зідзвонився з Туском перед самітом G7

П'ятниця, 23 серпня 2019, 08:21

Президент Володимир Зеленський у четвер, 22 серпня, напередодні саміту G7 провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі глави держави.

За інформацією служби, Туск підтримав занепокоєння президента України у зв’язку із заявами про можливість повернення Росії до "Групи семи".

Зеленський і Трюдо обговорили недопущення Росії до G7

Володимир Зеленський закликав Європейський Союз виявити рішучу позицію стосовно неможливості повернення РФ до "Сімки" без усунення причин, через які Росію з неї було свого часу виключено, – окупації Криму та агресії на Донбасі.

Дональд Туск запевнив українського лідера у незмінності спільної позиції ЄС щодо солідарності з Україною та пообіцяв, що відстоюватиме таку позицію під час саміту "Сімки" 24-26 серпня у Франції, пише пресслужба.

Крім того, Зеленський направив усім лідерам країн G7 окремі письмові звернення із закликом і надалі посилювати свою підтримку України.

Джонсон пообіцяв Зеленському не підтримати повернення РФ на саміті G7

Як повідомлялося, на саміті в Біарріці лідери "Групи семи" обговорять відносини з Росією і ситуацію в Україні. У вівторок президент США заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою, якби була висловлена така пропозиція.

Німеччина, Франція і Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8.

Читайте також: "Сімка", що не стане "вісімкою": чому ідея повернути Росію до G7 є загрозою, але не катастрофою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.