Українці за кордоном закликали Зеленського зустрітися з громадою у Варшаві

Субота, 31 серпня 2019, 09:42

Представники українських організацій за кордоном закликали президента Володимира Зеленського провести у Варшаві зустріч з українською громадою.

Про це йдеться у спільному листі, текст якого є в розпорядженні "Європейської правди".

"Ми, представники українських організацій за кордоном, глибоко стурбовані тим, що в рамках Вашого офіційного візиту до Польщі, який відбудеться 31 серпня - 1 вересня 2019 року, не передбачено зустрічі з українською громадою", - йдеться у листі.

Трамп скасував візит до Польщі, де мав зустрітися із Зеленським

Активісти нагадали, що в Польщі проживає близько 1,27 млн українців. Крім цього, за даними Світового банку, у 2018 році українці з-за кордону поповнили бюджет України на 14 мільярдів доларів, що дорівнює 11,4% ВВП країни.

"Ми глибоко засмучені тим фактом, що президент України ігнорує найбільшу у світі закордонну українську громаду. Розглядаємо це як прояв нехтування інтересами більше 20% громадян України, які проживають за кордоном", - йдеться у листі

Вони також закликали проводити зустрічі з громадянами України, які проживають в Польщі та інших країнах, в рамках офіційних візитів і створити посаду штатного радника з питань закордонних українців та міграційної політики при уряді.

Як відомо, Зеленський сьогодні починає дводенний візит до Польщі, в рамках якого він зустрінеться з кількома європейськими лідерами і візьме участь у заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Читайте також: "Перші компроміси Зеленського: на які поступки піде Київ заради діалогу з Варшавою"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.