Зеленський позбавив депутатів Ар'єва і Герасимова дипломатичних рангів послів

Середа, 11 вересня 2019, 10:58

Президент України Володимир Зеленський скасував присвоєння дипломатичних рангів депутатам Верховної Ради Володимиру Ар'єву і Артуру Герасимову та колишньому депутату Георгію Логвінському.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в указі, опублікованому на сайті глави держави.

"1. Скасувати як такі, що видані безпідставно: Указ Президента України від 18 травня 2019 року № 275 "Про присвоєння дипломатичних рангів" в частині, яка стосується присвоєння дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного Посла В.Ар’єву та А.Герасимову; Указ Президента України від 19 травня 2019 року № 298 "Про присвоєння дипломатичного рангу", - йдеться у документі.

Українські депутати не можуть потрапити на комітет ПАРЄ, де розглянуть звіт по Криму - Ар'єв

Ар'єв і Герасимов пройшли до нової Ради у складі партії "Європейська солідарність", Логвінський не переобрався.

Як відомо, у останні дні повноважень колишній президент Петро Порошенко вручив низку нагород, державних відзнак, а також, всупереч практиці, надав ранг надзвичайного та повноважного посла трьом народним депутатам, які не мають досвіду роботи на дипслужбі – голові делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ Артуру Герасимову, голові делегації України у ПАРЄ Володимиру Ар’єву, його заступникові Георгію Логвінському.

Указ щодо двох перших був підписаний Порошенком у суботу 18 травня. Указ по Логвінському президент підписав окремо, 19 травня.

Присвоєння найвищого дипрангу політикам з президентської коаліції викликало різку критику з боку дипломатичного корпусу. Також лунали сумніви у правомірності даного рішення.

У МЗС тоді пояснили, що тодішній міністр Павло Клімкін справді подавав кандидатури народних депутатів для призначення їм рангу надзвичайного та повноважного посла, але дали зрозуміти, що рішення було ухвалене Порошенком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.