У Франції лікарі, медсестри і юристи протестують проти пенсійної реформи

фото
Понеділок, 16 вересня 2019, 18:06

У понеділок тисячі французьких працівники різних професій, в тому числі юристи та лікарі, вийшли на вулиці Парижа у знак протесту проти запланованої урядом пенсійної реформи.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на агентство Associated Press.

В ході акції протесту адвокати, лікарі, медсестри та співробітники інших професій висловлювали своє невдоволення у зв'язку з запропонованими змінами.

За словами уряду президента Еммануеля Макрона, зміни покликані спростити заплутану пенсійну систему у Франції. Уряд пообіцяв, що встановлений законом пенсійний вік (62 роки) не зміниться, але нові умови праці можуть спонукати людей працювати довше.

Переважна більшість протестувальників у понеділок є юристами. Демонстрацію ініціювала Національна рада адвокатів, яка стверджує, що запропоновані зміни подвоять податки.

 

Одягнені в чорні мантії, вони марширували центральними вулицями Парижа і скандували: "Ні, ми не допустимо реформу Макрона". Деякі розмахували плакатами з написом "Ні пенсійному податку".

У Парижі – найбільший за понад 20 років страйк транспортників через пенсійну реформу

У п’ятницю Париж пережив найбільші з 2007 року проблеми з курсуванням громадського транспорту через протест профспілок, які оголосили страйк у зв’язку з запланованою реформою.

Пілоти і льотні екіпажі, чия робота не регулюється державою, але які мають спеціальні пенсійні умови, що дозволяють їм виходити на пенсію раніше, теж приєдналися до протесту.

Декілька профспілок планують свої демонстрації 21 і 24 вересня в Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.