Греція задумала депортувати 10 тисяч мігрантів після пожежі на Лесбосі

Понеділок, 30 вересня 2019, 20:22

Греція має намір депортувати 10 000 мігрантів до кінця наступного року, заявив уряд у понеділок після смертельної пожежі і зіткнень в найбільшому таборі мігрантів на Лесбосі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

В результаті пожежі, що спалахнула в таборі Морія на острові Лесбос, загинула жінка. Після пожежі, причина якої залишається невідомою, сталися сутички між прохачами притулку та поліцією. Постраждали більше десятка людей.

Морія перетворилася на невелике місто з населенням не менше 12 000 осіб, що в чотири рази перевищує її можливості. Насильство є звичайним явищем, але недільні зіткнення були найсерйознішими за багато місяців.

"Ми дійсно переживаємо національну кризу", - сказав журналістам на Лесбосі заступник міністра захисту громадян Лефтеріс Економу.

Греція: смертельна пожежа і заворушення у переповненому таборі для мігрантів

Крім збільшення числа депортацій, уряд вирішив на засіданні у понеділок зміцнити свої кордони і збудувати так звані "закриті центри" для нелегальних мігрантів і шукачів притулку, які повинні бути депортовані, сказав представник уряду Стеліос Петсас.

Він сказав, що Греція зараз має справу з "проблемою міграції, а не проблемою біженців", пославшись на національності новоприбулих. За даними Організації Об'єднаних Націй, більшість складають афганські сім'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.