Турецькі міста обстріляли із Сирії: 6 загиблих, 70 поранених

Четвер, 10 жовтня 2019, 18:12

Шестеро цивільних осіб загинули і ще 70 отримали поранення внаслідок ракетних та мінометних обстрілів турецьких міст з боку Сирії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Троє людей, зокрема немовля, загинули, і 45 осіб отримали поранення під час мінометних обстрілів по турецькому прикордонному місті Ачкакале.

У районі Нусайбін провінції Мардін загинули ще троє цивільних, понад 20 людей поранено.

9 жовтня, після відступу американських сил з частини прикордонного регіону, Туреччина розпочала свій наступ на північному сході Сирії.

Операція спрямована проти "Демократичних сил Сирії" (SDF), в яких переважають курдські загони, що контролюють цей регіон країни. Анкара вважає більшість курдських підрозділів терористичними.

SDF заявили, що внаслідок турецьких повітряних ударів і обстрілів загинули вже 9 мирних мешканців, поранені десятки. Туреччина каже, що в наступі в Сирії вже вбито 109 "бойовиків".

Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією, і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там "терористичного коридору".

Туреччина планує переселити 2 мільйони сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.

Нагадаємо, Євросоюз закликав Туреччину припинити односторонню військову операцію на північному сході Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: