Іспанія видала європейський ордер на арешт екслідера Каталонії 

Понеділок, 14 жовтня 2019, 15:26

Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена розпорядився видати новий європейський ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

В ордері йдеться, що Пучдемона підозрюють у підбурюванні до заколоту та розтраті державних коштів у зв'язку з проведенням референдуму про незалежність Каталонії в 2017 році.

Лларена відкликав ордер на арешт після того, як Німеччина в 2018 році відмовилася видати колишнього главу Женералітету за підозрою у бунті. З того часу Пучдемону загрожував тільки арешт в Іспанії, оскільки у дії залишався лише національний ордер на арешт.

Пучдемон втік з Іспанії до Бельгії після референдуму про незалежність Каталонії в 2017 році.

Верховний суд Іспанії засудив лідерів каталонських сепаратистів до 9-13 років в’язниці

Нагадаємо, у понеділок вранці Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув'язнення за їх участь у референдумі про незалежність у 2017 році.

Дев'ять лідерів каталонських сепаратистів перебували під вартою протягом майже двох років після їх арешту в кінці жовтня 2017 року.

У зв’язку з цим по всій Каталонії вибухнули акції протесту та розпочалося блокування доріг. Протестувальники також оголосили початок блокади в аеропорту Барселони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: