Угода Асада з курдами зміцнює позиції Росії - голова МЗС Фінляндії

Вівторок, 15 жовтня 2019, 11:47

Роль Росії посилиться, коли сирійська армія почне допомагати курдам в боротьбі проти Туреччини.

Про це заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Напередодні стало відомо, що сирійські курди, у минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, аби той надіслав свої війська на північ Сирії з метою зупинити наступ Туреччини.

"Угода з курдами зміцнює правління Башара аль-Асада в Сирії. Він може укласти угоду з курдами, заволодіти прикордонними територіями та контролювати всю країну. Відповідно Росія, яка підтримує аль-Асада, посилить свої позиції в регіоні", - зазначив Хаавісто.

За його словами, надана курдам підтримка повністю змінить ситуацію.

США запровадили санкції проти Туреччини, Трамп погрожує її економіці

"Туреччині зараз складніше, оскільки проти неї виступили державні сили. Операція більше не схожа на антитерористичну, а виглядає як напад на іншу країну", - каже міністр.

Голова МЗС також вважає, що економічні санкції ЄС щодо Туреччини повинні дати швидкий результат, оскільки економіка Туреччини сильно залежить від торгівлі з Європою і США, а також туристичного бізнесу.

Туреччина каже, що її операція на півночі Сирії спрямована на нейтралізацію курдського ополчення YPG, яких вона вважає терористами, що загрожують її безпеці.

Наступ Туреччини і виведення військ США викликали жорстку міжнародну критику, оскільки сирійські курди були головними союзниками Заходу в боротьбі проти ІДІЛ в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.