"Від заяви Зеленського залежить все": Тейлор засвідчив у справі імпічменту Трампу

Середа, 23 жовтня 2019, 08:43

Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор підтвердив, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України публічне оголошення президента Зеленського про розслідування компанії Burisma, де працював син ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки", про це йдеться у тексті вступного слова під час слухань у Палаті представників Конгресу США, у якій триває процедура розслідування імпічменту Трампу.

У розмові із Тейлором посол США в ЄС Сондланд повідомив, що Трамп хоче "аби Зеленський публічно заявив, що Україна буде розслідувати Burisma та буцімто українське втручання у вибори у США 2016-го року", йдеться в заяві дипломата.

Імпічмент у прямому ефірі: медіагайд по процедурі відставки президента Трампа

"Посол Сондланд також заявив мені, що він усвідомлює, що раніше припустився помилки, коли сказав українським урядовцям, що проведення зустрічі у Білому домі між Зеленським та Трампом залежатиме від публічної заяви про розслідування - насправді, заявив мені посол Сондланд, "все" залежатиме від такої заяви, включно із безпековою допомогою", - йдеться у заяві Тейлора.

"Сондланд заявив, що президент Трамп хотів, аби Зеленський "вголос і публічно" заявив про наказ провести такі розслідування", - зазначається у заяві.

Оглядачі у США вказують, що свідчення Тейлора загалом підтвердили бажання Трампа використати військову допомогу Україні як важіль тиску для початку розслідування щодо Байдена.

Конгрес наразі не голосуватиме щодо імпічменту Трампу

Як відомо, тиск президента США на президента України є предметом розгляду розслідування демократів у Палаті представників Конгресу щодо початку процедури імпічменту Трампу.

Адміністрація Трампа не співпрацює з розслідуванням, намагаючись заблокувати свідчення та документи.

4 жовтня Волкер під час свідчень в Конгресі заявив, що в українського уряду виникало багато питань до нього щодо затримки військової допомоги, натомість він не міг пояснити, чому це відбувається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.