Лідерів ЄС закликали підтримати старт переговорів про вступ з Албанією і Північною Македонією

Четвер, 3 жовтня 2019, 19:33

Президенти Європейської ради, Європарламенту і Єврокомісії  закликали лідерів держав-членів підтримати початок переговорів про вступ з Албанією і Північною Македонією.

Про це йдеться у листі президента Європейської ради Дональда Туска, президента Європарламенту Давіда Сассолі, чинного президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і майбутньої її керівниці Урсули фон дер Ляєн, повідомляє "Європейська правда".

Лідери інституцій ЄС нагадали, що на саміті у червні було домовлено досягти про відкриття переговорів про приєднання з Північної Македонією і Албанією не пізніше жовтня 2019 року.

"Європейський Союз стоїть перед стратегічним вибором. Незалежно від того, чи вирішить ЄС зараз почати переговори про вступ з Північною Македонією і Албанією, це тест на здатність Союзу виконувати свої обіцянки і дивитися в майбутнє" - йдеться у листі.

Керівники євроінституцій наголосили, що якщо ЄС має намір відстоювати свою міжнародну роль і захищати свої інтереси, то крок в напрямку інтеграції тих європейських країн, які проявили інтерес та виконали вимоги для початку процесу приєднання, сприятиме досягненню цієї мети.

Бундестаг підтримав початок переговорів про вступ Албанії та Північної Македонії до ЄС

"Північна Македонія та Албанія зробили те, про що ми їх просили. Досягнення цієї мети вимагало значних зусиль з боку громадян, для яких європейська перспектива була великим джерелом мотивації і рішучості. Ми вважаємо, що зараз саме час почати переговори про вступ з обома країнами" - сказано у листі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європейський Союз, ймовірно, схвалить початок офіційних переговорів про вступ з Албанією і Північною Македонією 15 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.