Генсек НАТО у Раді закликав до реформи СБУ

Четвер, 31 жовтня 2019, 12:12

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Україну до впровадження Закону про нацбезпеку та реформування Служби безпеки України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив під час виступу в українському парламенті у четвер.

"Цей новообраний парламент має історичну можливість змінити Україну на краще. Всі ви зробили потужний ривок уперед.

У представництві ЄС розповіли, якою бачать реформу СБУ

Я очікую впровадження Закону про нацбезпеку, який був прийнятий минулого року, з парламентським наглядом над відомствами безпеки і оборони, а також реформування СБУ", - зазначив Єнс Столтенберг.

Він підкреслив, що радники НАТО допоможуть Україні працювати над запровадженням євроатлантичних принципів, щоб посилити верховенство права, забезпечити права меншин, реалізувати боротьбу з корупцією і досягти відкритості та прозорості усіх спектрів державного життя.

"Двері НАТО залишаються відчиненими. Дорога до членства в НАТО не є легкою. Для тих, хто хоче цього, необхідно мати відданість і здійснювати значні реформи", - підкреслив генсек Альянсу.

15 жовтня голова Служби безпеки України Іван Баканов подав президенту Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону "Про Службу безпеки України".

У НАТО заявили, що вивчать проєкт нової редакції закону про Службу безпеки України на предмет відповідності найкращим практикам Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.