Трамп пояснив, чому доручив Джуліані займатися Україною

П'ятниця, 22 листопада 2019, 18:22

Президент США Дональд Трамп запропонував пояснення, чому використовував свого особистого адвоката Руді Джуліані для роботи над політикою щодо України.

Як повідомляє "Європейська правда", пояснення Трамп надав в інтерв’ю Fox News.

"Він знакова постать у цій країні з двох причин. Він був найвеличнішим мером в історії Нью-Йорка, і він був найбільшим борцем зі злочинністю, ймовірно, за останні 50 років ", - заявив Трамп.

Джуліані раніше обіймав посаду мера найбільшого міста США і федерального прокурора.

"Він також мій друг. Він чудова людина...Коли ви маєте справу з корумпованою країною - якщо Руді Джуліані - він отримав повноваження через свою репутацію. ... Коли Руді Джуліані їде туди і чуєш, що це корумпована країна, для мене це дуже багато означає", - додав Трамп.

Джуліані не має офіційної посади в адміністрації Білого дому, а тому його надмірна роль у формуванні політики США щодо України є одним з ключових питань у розслідуванні про імпічмент президента.

20 листопада на відкритих слуханнях посол США в ЄС Гордон Сондленд заявив про пряму вказівку Трампа працювати з Джуліані, щоб змусити українське керівництво почати справу проти Джо Байдена.

Нагадаємо, цього тижня у Конгресі США розпочалась друга серія відкритих допитів свідків у рамках процедури імпічменту президента Трампа.

Зокрема, свої свідчення дали співробітники Білого дому: Александер Віндман, що працює у Радбезі, та Дженніфер Вільямс, помічниця віцепрезидента Майка Пенса.

Детальніше читайте у статті: "Американець на чолі ЗСУ та "догідливий" Зеленський: що показали нові слухання у Конгресі США"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.