Пограбування дрезденської скарбниці: викрадено три набори з коштовним камінням

фото
Понеділок, 25 листопада 2019, 15:34

Злочинці, які проникли у ніч на понеділок у дрезденську скарбницю "Зелене склепіння", викрали три набори коштовностей з діамантами та алмазами.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Bild, про це на пресконференції у понеділок розповіла Маріон Акерман, генеральна директорка державної галереї мистецтв у Дрездені.

Як випливає зі слів Акерман, зловмисники чітко знали, за чим прийшли. Вони пробрались в історичний зал музею та розбили вітрину, з якої викрали два набори, інкрустовані діамантами, та один – алмазами.

 
Вітрина до пограбування

За її словами, вартість викрадених коштовностей складно оцінити, адже вони мають неоціненне історичне значення. Bild раніше повідомляв, що вартість може сягати 1 млрд євро.

Також стало відомо, що під час крадіжки служба безпеки музею перебувала всередині, проте не стала втручатись, а діяла за інструкцією, повідомивши поліцію о 4.59 про крадіжку. "Життя людей передусім", - пояснила Акерман дії співробітників.

О 5.14 поліції стало відомо про підпал Audi на підземній парковці за кілька кілометрів від Дрезденської галереї. Правоохоронці не виключають, що на цьому авто зловмисники втекли, а потім змінили машину.

Найбагатшу колекцію коштовностей Європи пограбували на мільярд євро

Поліція також підтвердила інформацію ЗМІ, що двоє злочинців потрапили на запис камери відеоспостереження.

Нагадаємо, злочинці проникли до музею з дорогоцінностями перед 5 ранку в понеділок. Вони відключили будівлю від електропостачання і потрапили всередину через вікно.

"Зелене склепіння", як вважається, має найбагатшу колекцію художніх коштовностей у Європі. Колишня князівська скарбниця Веттинів зберігає цінності періодів від Ренесансу до класицизму.

Тут виставлені золото і дорогоцінні камені, порцеляна, твори мистецтва з бурштину і слонової кості, а також вишнева кісточка з вирізьбленими 185 обличчями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.