Україна пропонує ЄС новий розділ в Угоді про асоціацію

Вівторок, 5 листопада 2019, 20:36

Україна та ЄС готуються розширити Угоду про асоціацію, додавши в неї новий розділ, присвячений реформам у сфері юстиції.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це за результатами переговорів у Брюсcелі заявив віцепрем'єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Ми підняли декілька ініціатив, які мають бути винесені на комісію Україна-ЄС. Йдеться про відкриття нового розділу в Угоді про асоціацію, присвяченого юстиції, поговорили про кроки, покликані поглибити нашу співпрацю в сфері енергетики. Також ми презентували план відкриття євроінтеграційних офісів у регіонах. Наші кроки отримали повне сприяння европейських колег", - розповів він.

У Стокгольмі обговорили подальший розвиток "Східного партнерства"

Віцепремєр не став уточнювати, що саме увійде у новий розділ, посилаючись на конфіденційний характер переговорів. "Наразі можу лише сказати, що ми йдемо за сценарієм, яким йшли із відкриттям нового розділу по енергетиці – від несприйняття в ЄС, до повної підтримки. Додам, що реформа юстиції важлива для нас тим, що це ті зміни, які матимуть безпосередній вплив на економічний розвиток",- додав Кулеба.

Нагадаємо, на 5-му засіданні Комітету асоціації Україна - ЄС, яке розпочалося 5 листопада в Брюсселі, обговорювали напрями подальшої європейської інтеграції України. Кулеба, відкриваючи засідання, назвав п'ять пріоритетів в цьому напрямі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.