Фон дер Ляєн затвердила кандидатуру єврокомісара від Румунії

Середа, 6 листопада 2019, 18:05

Обраний президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно висунула на посаду єврокомісара з питань транспорту кандидатку від Румунії Адіну-Іоану Валеан.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Обраний президент вирішила, що Адіна Валеан візьме портфель транспорту", - заявив представник перехідної команди, описуючи Валеан як "досвідченого євродепутата".

ЇЇ обрали після того, як сьогодні Румунія висунула двох кандидатів на цю посаду: Валеан та члена Європарламенту Зігфріда Мурешана. Гендерний баланс був важливим фактором для фон дер Ляєн при формуванні її Комісії.

Орбан став новим прем'єром Румунії

Цьогоріч Валеан, члена ЄНП, обрали головою комітету Європейського парламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики. Вона має досвід бюджетної, транспортної, енергетичної та цифрової політики.

51-річна Валеан приєдналася до парламенту як спостерігач 2006 року, до того, як Румунія стала членом ЄС, і продовжила роботу в якості члена Європарламенту наступного року.

І Валеан, і Мурешан сьогодні провели співбесіду з фон дер Ляєн, і обоє "показали себе добре", сказав речник.

Слухання щодо затвердження Валеан в Європейському парламенті призначені на 14 листопада.

Нова Європейська комісія повинна була почати роботу 1 листопада, проте через політичні перетурбації в Румунії Бухарест затягував із висуненням свого єврокомісара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.