Зеленський обговорив з фон дер Ляєн транзит газу і "нормандський саміт"

Четвер, 12 грудня 2019, 15:54

Президент України Володимир Зеленський поінформував очільницю Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн про підсумки саміту у нормандському форматі, який відбувся 9 грудня в Парижі, та наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей.

Зеленський і фон дер Ляєн у четвер провели телефонну розмову, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву Офісу президента.

"Урсула фон дер Ляєн привітала зусилля української сторони, докладені з метою відновлення переговорів у нормандському форматі, та досягнення вагомих результатів зустрічі", - йдеться у заяві.

Зазначається, що окремим питанням було забезпечення безперебійного транзиту газу газопроводами України та перспективам укладення нової угоди з Російською Федерацією. Домовлено продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Європейської комісії у тристоронньому форматі.

"У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми розширеного фінансування президент України та президент Європейської комісії узгодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро", - йдеться у заяві.

Зеленський також запропонував віднайти шляхи для якнайшвидшого підписання Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.