США завершили виведення військ з північного сходу Сирії - Пентагон

Четвер, 5 грудня 2019, 09:29

Сполучені Штати завершили процес виведення своїх військових сил на північному сході Сирії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в середу ввечері в інтерв'ю агентству Reuters заявив глава Пентагону Марк Еспер.

За його словами, після передислокації та скорочення контингенту на решті території країни залишиться приблизно 600 військових.

РФ: США не мають законного права захищати нафтові родовища у Сирії

"(Кількість військових) залишиться відносно статичною близько цієї цифри. Але якщо ми побачимо, що щось відбувається, я можу трохи посилити присутність", - сказав глава Пентагону.

Еспер також не виключив можливості скорочення чисельності військ США в Сирії, якщо європейські союзники зроблять свій внесок в сирійську місію.

"Коаліція знову багато про це говорить. Ми могли бачити, що деякі союзники хочуть відправити свої війська…  Якщо країна-союзник, член НАТО, вирішить відправити 50 осіб, я можу скоротити нашу кількість на 50 осіб", - додав він.

США відправляють в Сирію бронетехніку для захисту нафтових родовищ

Заява Еспера може означати закінчення періоду невизначеності навколо військової присутності США в Сирії після первинного наказу Дональда Трампа про виведення військ в жовтні.

Відтоді військова присутність США в Сирії знизилася приблизно на 40% - з 1000 осіб до 600.

Трамп пом’якшив свої плани щодо Сирії після критики з боку Конгресу, зокрема ключових республіканців. Вони заявляли, що президент своїми діями відкрив шлях загрозливому наступу Туреччини на курдські сили в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.