Посол ЄС: зміни до Конституції з децентралізації мають відповідати Європейській хартії

Вівторок, 14 січня 2020, 19:23

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас нагадав українській владі, що зміни до Конституції щодо гарантій місцевого самоврядування повинні відповідати Європейській хартії місцевого самоврядування.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Маасікас у своєму Twitter поширив заяву посольства Німеччини від 23 грудня про те, що "зміни до Конституції щодо гарантій місцевого самоврядування, якщо вони відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування та пройшли обговорення з місцевими громадами, служитимуть народу".

"З огляду на політичні події, починаючи з грудня, саме час це ретвітнути, зокрема посилання на Європейську хартію", - написав Маасікас.

13 грудня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади – і 16 грудня з’явився його текст: президент пропонує ліквідувати поняття "район"; запровадити "округ" та інститут префектів замість держадміністрацій; окреслити такі адміністративно-територіальні одиниці, як громада, округ, область, АР Крим.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував проведення 24 січня позачергового засідання Верховної ради для розгляду питання децентралізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.