У Франції — протести проти права лесбійок і самотніх жінок на штучне запліднення

Понеділок, 20 січня 2020, 13:09

У Франції в неділю кілька десятків тисяч людей вийшли на маніфестацію проти прийняття закону про біоетику, який дає право на штучне запліднення одиноким жінкам і лесбійських парам.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

У вівторок проєкт закону повинен розглядати Сенат. Нижня палата парламенту Франції, Національні збори, проголосувала за прийняття законопроєкту в середині жовтня.

В Польщі легалізували штучне запліднення

Учасники акції пройшли від моста Альма до будівлі паризької опери Гарньє під гаслом "Свобода, рівність, батьківство!". "Де тато? - Він в морозильнику","Мама номер 1, мама номер 2, а де ж рівність?", - було написано на транспарантах.

За даними агентства France-Presse, в маніфестації взяли участь 26 тисяч осіб.

До протесту закликали близько двадцяти католицьких асоціацій Франції. Серед них - "La Manif pour tous", яка організувала свого часу багатотисячні мітинги проти прийняття закону про одностатеві шлюби.

Розширення права на використання допоміжних репродуктивних технологій для лесбійських пар і самотніх жінок було однією з передвиборних обіцянок президента Еммануеля Макрона в 2017 році.

Противники законопроєкту з біоетики побоюються, що він відкриє шлях до легалізації сурогатного материнства, популярність якого зростає в усьому світі, особливо серед пар ЛГБТ+, що хочуть стати батьками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.