В Італії зафіксували перші випадки зараження коронавірусом

П'ятниця, 31 січня 2020, 08:56

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що в країні виявили перші два випадки зараження коронавірусом нового типу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa.

"Два підтверджені випадки - це два китайські туристи, які приїхали до нашої країни. Перші два підтверджені випадки коронавірусу", - сказав Конте на пресконференції в Римі.

В італійському порту заблокували круїзний лайнер через пасажирів з підозрою на коронавірус

За його словами, пацієнти ізольовані в лікарні і перебувають в "хорошому стані". Він також сказав, що китайська пара походить з провінції Ухань, яка є епіцентром спалаху нового коронавірусу.

Китайська пара прибула 23 січня в Мілан і перебувала в Італії близько десяти днів. Після кількох зупинок по Італії вони прибули до Рима. Минулої ночі їм стало погано, і, зважаючи на симптоми їх було госпіталізовано.

Кімната, де чоловік і дружина перебували в готелі Палатіно в Римі, була закрита для знезараження.

Конте запевнив, що причин для хвилювання немає і захворювання не буде поширюватися. "Я впевнений, що ситуація залишиться обмеженою. Немає підстав створювати паніку та соціальну тривогу", - сказав прем'єр.

За минулу добу, 30 січня, в китайській провінції Хубей від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, померло 42 людини, зареєстровано 1220 нових підтверджених випадків інфікування.

Загалом він нового коронавірусу померли вже понад 200 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.