Трамп пригрозив вдарити по 52 мішенях Ірану у разі атаки проти США

Неділя, 5 січня 2020, 11:28

Президент США Дональд Трамп пригрозив завдати удари по 52 іранських об'єктах, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об'єктів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це американський президент написав у своєму Twitter.

"Нехай це послужить попередженням: якщо Іран завдасть удару по американцях або американських об'єктах, ми вибрали 52 іранські мішені (вони символізують 52 заручників, захоплених Іраном багато років тому), деякі з них дуже високого рівня і важливі для Ірану і іранської культури", - написав Дональд Трамп.

Трамп запланував атаку проти іранського командувача в кінці грудня – ЗМІ

"Ми дуже швидко і дуже сильно вдаримо по Ірану і цих мішенях. США більше не терпітимуть погроз!" - додав Трамп. 

Говорячи про 52 заручників, Трамп мав на увазі кризу в посольстві США в Тегерані в 1979 році. Тоді група іранських заколотників захопила десятки заручників у дипвідомстві. 52 були звільнені в 1981 році.

Трамп також зазначив, що в Ірані не приховуючи обговорюють шляхи помсти за авіаудар США, в результаті якого в Іраку загинув командувач іранських сил "Кудс" Касем Сулеймані. За словами Трампа, генерал Сулеймані несе відповідальність за загибель багатьох людей, включаючи американців.

В окремому твіті Трамп пригрозив застосувати проти Тегерана новітні види зброї, що обійшлися США у $2 трлн.

Трамп: США вбили іранського генерала, щоб зупинити війну, а не розпочати її

"Сполучені Штати щойно витратили два трильйони доларів на військову техніку. Ми найбільші і, безумовно, найкращі у світі! Якщо Іран нападе на американську базу або на будь-якого американця, ми надішлемо їм частину цього абсолютно нового прекрасного обладнання... без вагань!"- написав він.

3 січня під час повітряного обстрілу автомобіля у аеропорту Багдада загинув командувач іранських сил "Кудс" Касем Сулеймані та командувач іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіс. 31 грудня сталася спроба нападу на посольство США в Іраку. 

Читайте також: "Ракетний удар по політиці США: як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.