Тегеран: сотні тисяч вшановують вбитого генерала під вигуки "Смерть Америці"

фото
Понеділок, 6 січня 2020, 15:52

Сотні тисяч іранців зібралися на вулицях Тегерана в понеділок на похорон військового командира Касема Сулеймані, убитого ударом безпілотника США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Люди, що скандували "Смерть Америці", передавали один одному труни з тілами Сулеймані і командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса, який також загинув під час п'ятничного нападу в Багдаді. 

Аерозйомка демонструє кадри людей, що тісно заповнили вулиці - довгоочікувана демонстрація національної єдності для уряду після смертельних протестів в листопаді.

"Чи бачили ви коли-небудь таке людське море у своєму житті, Дональде Трамп? Ви все ще хочете слухати клоунів, які консультують вас щодо нашого регіону? Ви все ще думаєте, що можете зламати волю цієї великої країни і її народу? Кінець злочинної присутності США в Західній Азії почався", - написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у своєму Twitter, опублікувавши фото з Тегерану.

Місцеві ЗМІ заявляють, що на вулицях Тегерану зібрались "мільйони" і порівнюють розмір сьогоднішнього натовпу із людською масою, яка ,прийшла в 1989 році на похорон засновника Ісламської республіки Іран аятоли Рухолли Хомейні.

Сулеймані був національним героєм багатьох іранців, навіть тих, хто не вважав себе прихильниками клерикальних правителів Ірану.

Нагадаємо, напередодні уряд ісламської республіки Іран оголосив,  що знімає з себе низку зобов'язань, накладених багатосторонньою "ядерною угодою", щодо обмеження рівня та обсягів збагачення урану.

Як повідомлялося, це рішення ухвалене на фоні значного загострення у відносинах США та Ірану. Раніше цими вихідними Трамп пригрозив вдарити по 52 мішенях Ірану у разі атаки проти США.

Загострення у відносинах почалося після ракетної атаки США, яка вбила генерала Сулеймані. У неділю сотні тисяч людей вийшли на вулиці, щоби вшанувати пам’ять генерала.

Детальніше читайте у статті: Як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: