Після оголошення карантину по всій країні італійці штурмували супермаркети

фото, відео
Вівторок, 10 березня 2020, 08:40

Після оголошення прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте про запровадження карантину на всій території країни перед супермаркетами низки міст вишикувалися черги.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Repubblica.

У пояснювальній записці уряду наголошується, що супермаркети залишаться відкритими і будуть регулярно забезпечуватися продукцією, населенню рекомендовано не "панікувати, скуповуючи продукти харчування або товари першої необхідності, які можна буде купити в найближчі дні".

Чиновники уточнюють, що обмеження пересування людей не стосується потреби вийти з будинку на закупи.

Однак, попри ці попередження, низка громадян вирушила до супермаркетів, утворивши черги.

 

Картопля, сухарі, молоко, цукор, борошно, а також мило і дезінфікуючі засоби – саме ці товари користуються найбільшим попитом.

Супермаркети протягом ночі залучили додаткових працівників, щоб контролювати черги. У Палермо довелося залучати поліцію, щоб уникнути сутичок.

Глава італійського уряду Джузеппе Конте підписав у понеділок увечері указ, який поширює всі запобіжні заходи, прийняті в неділю в районах Північної Італії, на всю країну, щоб "стримати поширення вірусу".

Він підкреслив, що на півночі більше немає "червоної зони", а вся Італія стає "зоною, що охороняється". Всім італійцям доведеться "уникати поїздок", окрім як на роботу, за продуктами або за медичною допомогою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.