Молдова заборонила в'їзд іноземцям із країн з коронавірусом

Вівторок, 10 березня 2020, 11:06

Молдова від сьогодні заборонила в'їзд в країну всім іноземцям, які прибувають повітряним транспортом з будь-якої країни, де підтверджені випадки коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр Іон Кіку, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

"Ми не будемо приймати транзитних пасажирів. Громадяни Молдови, особи без громадянства та іноземці, що живуть в Молдові, зможуть в'їжджати в країну без обмежень. Ми думали повністю заборонити авіаперельоти, але проаналізували наслідки і відмовилися. Громадяни, які приїжджають наземним транспортом, становлять велику загрозу. Ми не можемо їх не прийняти, тому що вони - громадяни Молдови", - заявив Кіку.

Лікарі в Італії не помітили коронавірус у жінки, яка привезла його в Молдову – син потерпілої

Сьогодні в аеропорту Кишинева скасували вильоти в італійські міста Турин і Рим. Обидва рейси повинна була виконувати авіакомпанія Wizz Air.

У Молдові також скасовують всі масові заходи, щоб не допустити поширення нового типу коронавірусу. Скасують, в тому числі, фестиваль "Мерцишор", виставки, вистави в театрах, концерти і спортивні заходи.

7 березня в Молдові виявили перший випадок коронавірусу. Інфікована - 48-річна жінка, яка прилетіла з Італії рейсом Мілан-Кишинів. Хвору госпіталізували прямо з аеропорту Кишинева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.