У Франції підрахували вплив коронавірусу на економіку

Вівторок, 17 березня 2020, 11:50

Через пандемію коронавірусу французька економіка у 2020 році впаде на 1%.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю радіокомпанії RTL заявив міністр економіки Франції Брюно Ле Мер.

За його словами, пандемія коронавірусу матиме серйозні наслідки для французької економіки. Наразі в уряді виходять з оцінок падіння ВВП у 2020 році на рівні 1%.

"У нас у 2020 році ситуація буде набагато гіршою", - сказав міністр і уточнив, що нинішній прогноз є попередньою оцінкою.

"Шок буде болісним, проте економіки ЄС та Франції  мають всі можливості адаптуватися, якщо ми приймемо правильні рішення. А хороші рішення полягають у захисті  працівників, навичок, нашої робочої сили, наших компаній  та униканні банкрутства", - уточнив міністр.

Європа на карантині: як коронавірус вплине на економіку ЄС та України

Нагадаємо, напередодні президент Франції Еммануель Макрон анонсував виділення 300 млрд євро на підтримку малого і середнього бізнесу, щоб захистити його від банкрутств.

Це входить у пакет заходів для боротьби із коронавірусом, оголошений ним напередодні. Серед них: скасування вже призначених виборів, транспортна блокада, а також, мобілізацію таксі та готелів  для перевезення та розміщення медиків.

Слідкуйте за останніми оновленнями: Операція "евакуація": як повертають українських туристів з-за кордону в епоху коронавірусу. LIVE

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.