Єрмак не відмовився від створення Консультативної ради щодо Донбасу

Вівторок, 31 березня 2020, 15:43

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що ідея створення Консультативної ради щодо Донбасу буде обговорюватися з Францією та Німеччиною.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив на брифінгу в Києві.

"Дійсно, Координаційна рада обговорювалася в форматі телефонної розмови на рівні політичних радників в нормандському форматі. Ідея створення такої ради буде далі розглядатися після консультацій з нашими партнерами з Франції, Німеччині та ОБСЄ. Ці консультації досі тривають", - сказав Єрмак.

8 сценаріїв конфлікту на Донбасі: ризики, можливості та небезпеки

Він також заявив, що українська влада не вела і не планує вести перемовини із так званими ДНР/ЛНР.

"Ні з терористами, ні з сепаратистами, і ніколи не будемо їх вести. Але хочу нагадати, що в Мінських домовленостях присутні підписи представників Л/ДНР і там ж умови, за якими Україна повинна погодити деякі законодавчі акти з представниками цих територій", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, 25 березня на переговорах тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань врегулювання на Донбасі мали офіційно підписати рішення про створення так званої Консультативної ради при політичній групі ТКГ.

У цій групі основними переговорними сторонами вперше мали стати тільки делегації України та "представників ОРДЛО", а Росія перетворювалася на спостерігача. Однак, після хвилі критики, в тому числі з боку представників президентської партії Слуга народу", таке рішення не було підписано.

Детальніше читайте у статті: "Успіх без домовленості: що означає "нульовий" результат нових Мінських переговорів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.