Коронавірус: в Італії священника можуть притягнути до відповідальності за месу

Середа, 4 березня 2020, 09:13

До прокуратури міста Павія на півночі Італії надійшла справа 88-річного священника, який відправив недільну месу в сусідньому місті, попри постанову про припинення релігійних обрядів через поширення коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Місцеві ЗМІ заявляють, що літній священник Антоніо Лунгі відправив месу в Кастелло-д'Агоньї, в якій взяли участь восьмеро людей. Про месу в місцевій церкві повідомили карабінерам, які відповідно до процедури передали інформацію про це в прокуратуру.

В МЗС розповіли про стан українки, зараженої коронавірусом в Італії

Священника можуть звинуватити у невиконанні регламенту влади.

Як пояснили, священник у відставці вже давно допомагає іншим священникам у цій області Ломбардії та відправляє меси в містечку, де колись був пастором.

Він зробив це минулої неділі, коли через розповсюдження вірусу місцеві адміністративні органи припинили всі масові заходи, культурні та спортивні заходи, а також урочистості, зокрема релігійні.

Священник пояснив, що не знав про це рішення, оскільки не використовує електронну пошту. Місцевим церковникам надійшов емейл з інформацією про припинення масових заходів через епідеміологічну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.