У Молдові і Болгарії виявили перші випадки зараження коронавірусом

Неділя, 8 березня 2020, 09:36

У Молдові та Болгарії виявили перші випадки зараження коронавірусом, болгарські випадки не пов'язані з поїздками за кордон.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У Молдові зараження коронавірусом виявили у жінки, яка перебувала на борту літака авіакомпанії Wizzair, який прилетів до Кишинева з Мілана. Її відразу ж госпіталізували, повідомляє Newsmaker.

16 млн людей на карантині: Італія закрила Ломбардію і ще 14 провінцій

До моменту госпіталізації у неї була підвищена температура, кашель і гостра дихальна недостатність. Лікарі оцінюють її стан як важкий. Також повідомляється, що жінка, хворіє на цукровий діабет, у неї ожиріння другого ступеня і підвищений тиск.

Лікарі мають намір її повторно перевірити на зараження коронавірусом. Влада закликала всіх, хто прилетів рейсом Мілан-Кишинів залишатися вдома, і повідомити про це сімейного лікаря.

У Болгарії зафіксували відразу два випадки коронавірусу в містах Плевен і Габрово, повідомляє БГНЕС.

Два пацієнти - чоловік і жінка - здали позитивний результат на перший і другий тести. Чоловікові 27 років, жінці 75 років. Два пацієнти знаходяться в хорошому стані, вони знаходяться в лікарняних інфекційних палатах.

Пошук всіх осіб, з якими вони контактували, вже почався. Пацієнти не виїжджали за кордон і не були схильні до ризику захворювання. Тепер болгарській владі належить знайти "нульового" пацієнта, від якого пішло зараження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.