Італія іде на карантин: жорсткі обмеження поширили на всю країну

Понеділок, 9 березня 2020, 23:57

Італія поширює жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки, на територію всієї країни з населенням 60 млн осіб. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Ansa, про нові обмеження для всієї країни у понеділок ввечері оголосив у телезверненні прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

"Цифри говорять про те, що у нас спостерігається важливе зростання кількості людей,  які перебувають в реанімації, і, на жаль, померлих. У цей час ми повинні змінити наші звички: всі ми повинні відмовитися від чогось на благо Італії. 

В Італії через коронавірус спалахнули тюремні бунти: 6 загиблих

Ми повинні зробити це негайно, і нам це вдасться лише в тому випадку, якщо всі ми будемо працювати разом і адаптуватися до цих суворіших стандартів!", - заявив прем’єр-міністр Італії.

Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Конте сказав, що обмеження по всій Італії будуть аналогічні до тих, які з неділі діють у Ломбардії та 14 провінціях у регіонах Венето, Емілія Романья, П'ємонт і Марке, найбільше уражених коронавірусною інфекцією.

У зв’язку з запровадженням карантинних заходів по всій території Італії поїздки дозволені лише тим, хто має невідкладні сімейні причини або подорожує по роботі. Людей зупинятиме поліція та вимагатиме надати підтвердження необхідності поїздки. Порушників чекає штраф або три місяці ув’язнення. 

Конте уточнив, що обмеження руху громадського транспорту не стоїть на порядку денному, щоб гарантувати безперервність виробництва та дозволити людям виходити на роботу.

Коронавірус знайшли у штаб-квартирі НАТО

Прем'єр-міністр додав, що всі спортивні змагання, включаючи футбольні матчі, припиняються. Навчальні заклади - школи та університети - не працюватимуть по всій країні до 3 квітня. 

До початку квітня призупинено проведення весіль та похоронів (мається на увазі присутність багатьох людей на похоронах), а також релігійні та культурні заходи.

Кінотеатри, нічні клуби, спортзали, басейни, музеї та гірськолижні курорти закриті. Ресторани та кафе можуть відкриватися між 06:00 та 18:00, але клієнти повинні сидіти не менше метра один від одного.

"Залишайтеся вдома", - резюмував прем’єр-міністр Італії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.