Столтенберг розказав, як пандемія вплинула на готовність НАТО реагувати на дії РФ

Середа, 1 квітня 2020, 14:16

Попри пандемію коронавірусу НАТО зберігає здатність проводити військові операції - особливо з огляду на військову активізацію РФ біля кордонів Альянсу.  

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на онлайн-пресконференції у середу розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

"Звичайно, ми бачимо суттєву військову активність біля кордонів НАТО з новими військовими навчаннями у західних військових округах Росії. Ми бачили суттєву російську присутність у Північному морі", - сказав Єнс Столтенберг. 

Генсек НАТО призначив групу експертів, яка пропонуватиме стратегічні зміни в Альянсі

Він підкреслив, що попри пандемію COVID-19 готовність Альянсу проводити операції не підірвана. 

"Ми відкоригували проведення деяких військових навчань, деякі скасували. Але це не змінює, не підриває нашу операційну готовність", - підкреслив Столтенберг. 

"НАТО має продовжити патрулювати наш повітряний простір. Ми повинні бути присутніми на землі, але також у повітрі і на морі. Наші постійні сили ВМС продовжують патрулювати моря", - додав він. 

Як повідомлялось, у четвер під час відеоконференції міністри закордонних справ країн-членів НАТО схвалять новий пакет допомоги для України та Грузії.

Від початку епідемії НАТО вживає необхідних заходів, щоб обмежити поширення коронавірусу і зменшити ризик зараження для військових та цивільних, заявляв раніше Столтенберг. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.