Главу сербської церкви в Чорногорії допитали в поліції через службу у Вербну неділю

фото
Неділя, 12 квітня 2020, 16:47

Управління поліції в Подгориці викликало для роз’яснень десятьох священників Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської православної церкви та главу митрополії Амфілохія за порушення коронавірусних обмежень на Вербну неділю. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTCG

Амфілохій провів богослужіння в монастирі у подгорицькому районі Златиця. Разом з ним правоохоронці допитали кількох інших священників і цивільних, що були на службі. 

 

Інші священники, які служили в храмі Воскресіння Христового в Подгориці, також були викликані в поліцейське управління. 

Правоохоронці уточнили, що ніхто із священнослужителів не був заарештований, але кількох священиків та громадян привели до подгорицького Центру безпеки для з'ясування обставин, пов'язаних зі зборами в релігійних місцях.

У Чорногорії діють обмеження на церковні служби в зв'язку з пандемією коронавірусу. Крім того, наприкінці березня Чорногорія запровадила комендантську годину, за порушення якої загрожує кримінальна відповідальність. На вихідних без нагальної потреби виходити з дому заборонено. 

 Через жорсткі карантинні обмеження в Чорногорії припинений рух громадського транспорту і не працює міжміське та приміське пасажирське сполучення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.